domingo, 31 de julio de 2011

protegiendo el Dharma

El Dharma,¿alguién creia que el Dharma eran discursos filosóficos, enseñanzas, doctrina, preceptos?

El Dharma es la Ley del Universo, el Dharma son los rios, las montañas, los árboles, los animales, las semillas, el ser humano. Proteger el Dharma hoy en dia, es luchar contra los que quieren hacer del trabajo del hombre y de su alimento el instrumento de su loco poder.

Toni.


1 comentario:

Siddharta dijo...

Estic completament d’acord en el fons d’aquesta entrada. Cal denunciar i lluitar per canviar aquest sistema econòmic capitalista que manté o envia a la misèria a milions d’éssers humans, que s’apropia de la terra, i els camps, i les llavors. Aquest sistema creat per l’activitat humana, que en el fons, no li importa el més mínim els éssers humans. Aquest sistema que hem creat entre tots i que ens menysprea profundament. Per aquest sistema, jo sóc només una peça dels sistema productiu i només hi ha tres categories de peçes: a) consumidor, b) productor, c) inútil. Si caic en la categoria c), estic perdut. I aquest sistema governa el mon.

Aquest sistema és el resultat de les accions fruit d’una visió egoista. Sempre ha estat així, l’egoisme és un aspecte de l’ésser humà. Però avui dia, la tecnologia i la globalització han fet que arribi a extrems demencials.

No estic d’acord amb la forma: el Dharma, la Llei de l’Univers, el Tao, no s’ha de protegir. Es protegeix a Si Mateix. No hi ha res que el Tao no conegui, o no governi. Tan la lluita dels qui ens indigna com Monsanto atropella a aquests pagesos, com el negoci injust de Monsanto. Tot es part de la dinàmica d’aquest sistema complex que es diu espècie humana.

Però això no justifica quedar inactiu davant de la injustícia. Si no hi ha egoisme, de manera natural, un es decanta per conscienciar, denunciar i lluitar.